IMG_7877

Kablau in de pers

Hier vindt u alle persberichten van Kablau

Persberichten

Bij omroep Gelderland

In de nieuwsuitzending van Omroep Gelderland is op 10 oktober 2013 Carlo te zien geweest in een nieuwsitem over de toename van verkoop van huizen. Het nieuwsitem begint bij 3.49 min.

Klusbedrijf Kablau tweede geworden in categorie tegelzetters

Met de vakman van het jaar verkiezing 2012 is Carlo tweede geworden in de categorie tegelzetters. Daarnaast is hij ook nog vierde geworden in de categorie mooiste renovatieproject 2012. In 2011 werd Carlo uitgeroepen tot van 'Vakman het jaar'.

De verkiezing van de Vakman van het Jaar is een jaarlijks terugkerend initiatief dat vakmannen in vele categorieën in het zonnetje zet. De verkiezing onderstreept de grote waardering voor goede vaklui. Iedereen kan een vakman of klusbedrijf nomineren. Een deskundige jury kiest de winnaar per categorie en de Vakman van het Jaar.

Waarom de Vakman van het Jaar-verkiezing?
De Nederlandse vakman levert kwalitatief erg goed werk. De waardering voor dit werk is er niet altijd geweest. Tegenwoordig beseft het overgrote deel van de Nederlandse bevolking dat goede vaklui onmisbaar zijn. Dit initiatief geeft deze harde werkers de erkenning die ze verdienen.

Vakman van het jaar 2011

Carlo Kablau van Klussenbedrijf Kablau uit Apeldoorn werd in 2011 gekozen tot Vakman van het Jaar. "Carlo Kablau is het schoolvoorbeeld van de moderne zelfstandige vakman. Hij is een uitblinker in zijn vak en een eigentijdse ondernemer. Verder is hij een pietje precies die in zijn hang naar perfectionisme continu op ontdekkingsreis is naar nieuwe producten en innovatieve technieken. Hij durft klussen aan waarvoor anderen bedanken, en belangrijker: hij brengt ze tot een goed einde", aldus enkele regels uit het juryrapport. Voor Carlo en zijn vrouw Jeanette, zijn steun en toeverlaat op administratief vlak, was de prijs een mooie bekroning op het tienjarig bestaan van het bedrijf. "De reacties zijn geweldig, maar ik blijf gewoon Carlo."

In 2001 startte Carlo zijn eigen bedrijf. Na een opleiding tot timmerman en ervaring in de bouw en bij een coatingbedrijf, startte hij in overleg met zijn vrouw zijn eigen klusbedrijf. "Ik had het wel gezien. Ik werkte iedere avond tot 21.00 uur. Dat doe ik dan liever voor mezelf dacht ik." Carlo is gespecialiseerd in badkamers, vloeren, timmerwerk en schilderwerk. "Vanaf het begin heb ik het druk gehad. Ik maakte meteen reclame met flyers en kreeg veel opdrachten via mond-tot-mond reclame. De reden voor mijn succes? Ik ben beleefd en werk erg netjes. De mensen kunnen bij wijze van spreken aan het einde van de dag niet zien dat ik ben geweest. Verder overleg ik alles wat ik doe met de opdrachtgever en ga ik er 100% voor om de klant tevreden te houden. Als ik dan één of twee uurtjes langer door moet werken, vind ik dat geen probleem."

Slagroom op de taart

In 2010 werd Carlo op aanraden van zijn vrouw lid van Werkspot.nl. Al snel haalt hij een paar opdrachten via Werkspot.nl binnen. Op één van die opdrachten werkt hij - toeval of niet - samen met Charles van de Ende, de Vakman van het Jaar 2009. Toch is Werkspot.nl niet het enige kanaal dat Carlo inzet. "Normaal gesproken heb ik Werkspot.nl niet nodig omdat het al druk genoeg is, maar Jeanette kijkt toch heel regelmatig of er leuke opdrachten tussen zitten. Werkspot.nl is voor mij de slagroom op de taart. En als je dan bedenkt dat ik vorig jaar al meteen de publieksprijs won, en dit jaar de categorie tegelzetten en de overall prijs, dan is het natuurlijk helemaal mooi."

Reacties

Zeker in de dagen na de prijsuitreiking was de media-aandacht groot. Bij Giel Beelen van Radio 3, Radio 538 en het vakblad Pro mocht Carlo uitleggen wat hem tot Vakman van het Jaar had gemaakt. Klusvisie had al eerder aandacht aan het bedrijf besteed in verband met het tienjarig bestaan en ook in het AD verscheen een mooi artikel. Carlo: "Voor mij was alles nieuw maar ik ga mezelf niet te veel aanhalen. Wat hebben mensen daar aan? Dat past ook niet bij me. Ik ben gewoon Carlo en laat mijn handen spreken." Nog bijna dagelijks krijgt Carlo reacties. Of het nu bij de groothandel is of van de klanten die zijn bus zien. "Iedereen weet wel dat je gewonnen hebt. Dat is leuk om mee te maken."

Wat levert het op?

Naast de publiciteit leverde de titel een aantal mooie prijzen op. Een gloednieuwe Mercedes-Benz Vito met een complete bedrijfswageninrichting van Sortimo en een prachtige gereedschapset van Bosch. Van categoriesponsor Omnicol kreeg Carlo ook nog een waardecheque van 300 euro waarmee hij professioneel tegelzettersgereedschap kon aanschaffen. "Ik ben zeker erg blij met de prijzen maar de waardering die ik voor mijn werk heb gekregen vind ik ook belangrijk. Ik weet zelf wat ik kan, maar als anderen dat op deze manier waarderen is dat een mooie bevestiging."

Vorig jaar ook al winnaar

Carlo viel in 2010 ook al in de prijzen bij de Vakman van het Jaar-verkiezing. Toen werd hij winnaar van de publieksprijs. "Ik heb dit jaar veel tijd besteed aan mijn inzending en de projecten. Ik denk dat de jury is gevallen voor de kwaliteit van mijn werk en voor het totaalplaatje van mijn bedrijf. We zijn bijvoorbeeld ook actief op sociale media als Twitter en Facebook. Dat ik de categorieprijs won, was voor mij al een hele verrassing. Toen ik hoorde dat we ook nog de overall prijs hadden gewonnen, was ik helemaal verbaasd. Echt geweldig."

Tips voor andere vakmannen

Of hij nog goede tips heeft voor vakmannen die dit jaar een gooi naar de titel doen? Carlo: "Ga 100% voor de tevredenheid van de klant en communiceer duidelijk met je opdrachtgever. Verder merk ik dat mensen het prettig vinden als ik ze adviseer over dingen die ze zelf kunnen doen. Ik vraag ze bijvoorbeeld altijd of ze sloopwerkzaamheden zelf willen doen, want dat is veel goedkoper. Als ik dan een dag van tevoren de leidingen moet komen afdoppen, doe ik dat graag. Tot slot is het belangrijk om ruimte te houden in je planning zodat je steeds kunt nakomen wat je belooft. Daarmee houd je de klant tevreden."

Bron: www.vakmanvanhetjaar.nl

Carlo Kablau 'Vakman van het jaar 2011'

"Tevreden klanten zijn je beste reclame"

Apeldoorner Carlo Kablau, eigenaar van Klusbedrijf Kablau, is eind vorig jaar verkozen tot Vakman van het Jaar 2011, een initiatief van Werkspot.nl. KlusPro ging bij Kablau op bezoek en vroeg hem naar de kracht van zijn bedrijf. "Kwaliteit leveren, eerlijk zijn en afspraken nakomen."

Een interviewafspraak maken met Carlo Kablau is nog niet zo eenvoudig. De eigenaar van Klusbedrijf Kablau in Apeldoorn én 'Vakman van het jaar 2011' is drukbezet. "Ik ben overdag altijd aan het werk, vaak ook op zaterdag", zo meldt Kablau aan de telefoon. En dus toog KlusPro op een doordeweekse avond naar Apeldoorn, alwaar Carlo en z'n vrouw Jeanette na alweer een drukke dag de boel net aan kant hebben en met gepaste trots de foto's van de uitverkiezing tot Vakman van het Jaar laten zien. "Een enorme verrassing en een prachtige beloning voor tien jaar keihard buffelen."

De 41-jarige Carlo Kablau komt oorspronkelijk uit het Gelderse Brummen en is van huis uit timmerman. Jarenlang werkte hij in loondienst in de bouw, totdat zijn vrouw hem tien jaar geleden de vraag voorlegden waarom hij eigenlijk niet eens voor zichzelf begon. Best een grote stap, vond Kablau, maar hij heeft hem toch gezet. En een decennium later heeft hij er nog geen seconde spijt gehad. "Ik kan alles zelf inplannen, m'n eigen tijd indelen en ben helemaal zelf verantwoordelijk voor het werk dat ik aflever. Bovendien is het werk heel afwisselend. Ik heb het enorm naar mijn zin."

De jaren in de bouw hebben van Kablau een allround vakman gemaakt. Timmeren leerde hij op school, het andere werk in de praktijk. "Ik heb in de bouw van alles geleerd, gewoon meelopen met alle collega's en goed opletten. Zo heb ik heel veel opgestoken."
Het meeste kluswerk doet Carlo Kablau dan ook zelf. Naast timmeren is tegelzetten, van de vloer tot en met het plafond, één van zijn specialiteiten. Ook als het gaat om grote en afwijkende maten. Toch zijn er klussen die hij uitbesteedt. Dakdekken, het aanleggen van elektragroepen of de installatie van een cv-ketel laat hij over een specialisten. Klusjes als behangen en stucen kan hij wel, maar doet hij gewoon niet graag.
"Dat soort werk laat ik meestal door een andere doen. Meestal ga ik daar niet tussen zitten en laat ik de klant daarvoor rechtstreeks zaken doen met dat andere bedrijf. Anders ben ik ook verantwoordelijk voor het werk dat die ander aflevert. Dat vind ik niet prettig."

Kwaliteit
Carlo Kablau doet met name klussen binnenshuis. Hij wordt vooral veel gevraagd voor de verbouwing en installatie van badkamers. Voor een aanbouw is de klant bij hem niet aan het goede adres, hoewel hij onlangs nog wel een veranda aan een woning heeft gemaakt. Kablau maakt wat dat betreft iedere keer een afweging of hij wel de door hem gestelde hoge kwaliteit kan leveren. Zo niet dan laat hij de klus schieten. "Kwaliteit is een vereiste. Ik neem geen klussen aan waarvan ik twijfel of ik het wel aankan. Liever geen werk dan slecht werk afleveren."
Carlo Kablau erkent dat de eerste jaren van zijn bestaan als zzp-er makkelijk waren dan de laatste paar. Toch heeft hij, zoals al bleek bij het maken van onze afspraak, zeker niet te klagen over werk.
"Tot 2007 was het echt een goede tijd. Daarna is het lastiger geworden, maar tot nu toe heb ik nog geen enkele dag gelummeld. Verschil is wel dat ik in het verleden wel eens een half jaar in het voren vol zat met werk, nu is die termijn vaak wat korter. Maar ik maak me geen zorgen. Ik werk meestal zes dagen per week, maar nog steeds wel 70 uur. Ik moet echt een vakantie inplannen, anders komt het er niet van."

Kracht
Gevraagd naar de kracht van zijn bedrijf, komt Carlo Kablau allereerst weer uit op genoemde kwaliteit. "Goed werk afleveren. Dat is het allerbelangrijkste. Tevreden klanten zijn je beste reclame. Maar ook eerlijkheid, afspraken en beloftes nakomen en correct zijn naar de klant. Ik zorg altijd dat de boel schoon is aan het eind van de dag. Iedere dag weer. Dat zijn kleine dingen die de klanten heel erg waarderen."
Kablau is enorm secuur, zegt hij zelf. Reden waarom hij liever niet met personeel werkt. Hij heeft het wel eens geprobeerd, maar het werkt niet. " Ik let ontzettend op details bij de afwerking, dat vind ik belangrijk. Maar anderen zijn daar minder precies in als ik. Bovendien werkt een ander naar mijn idee altijd te langzaam. Ik doe het dus liever zelf. Wat dat betreft zal ik altijd zzp-er blijven. Wel neem ik op zaterdag wel eens schooljongens mee, als er bijvoorbeeld een badkamer gesloopt moet worden. Die jongens worden dan ook officieel betaald. Ik laat ze het ruwe werk doen, sanitair verwijderen, tegels afbikken. Maar daarna doe ik het zelf. Met uiteindelijk het tegelwerk en afmonteren als het leukste werk. Dan zie je hoe mooi het wordt en is de klant ook blij. Dat is altijd weer een prachtig moment in mijn werk.'

De uitverkiezing van Vakman van het Jaar wordt jaarlijks gehouden op initiatief van Werkspot.nl. Ditmaal werd in vijftien categorieën, variërend van stoffeerder tot witgoedreparateurs en van schilders tot verhuizers, een winnaar gekozen. Daarnaast is er een overall-winnaar gekozen. Vakmannen konden door hen gerealiseerde projecten insturen. Carlo Kablau heeft onder meer een badkamer ingestuurd die door een architect was ontworpen en door hem is uitgevoerd. Kablau werd allereerst winnaar in de categorie Tegelzetters. Dat hij vervolgens ook tot algeheel Vakman van het Jaar werd verkozen was een enorme verrassing. Maar, zo verklapt de winnaar, "ik had er op de een of andere manier wewl een goed gevoel over."
Carlo Kablau won een Mercedes-Benz Vito bestelbus.

Koninklijke Mosa BV Maastricht feliciteert Klusbedrijf Kablau

De vierde editie van de Vakman van het Jaarverkiezing, een initiatief van Werkspot.nl, bracht Carlo Kablau naar de overwinning. 3000 vakkundige deelnemers hebben dit jaar ingeschreven.

Carlo eigenaar van het Apeldoornse Klusbedrijf Kablau behaalde dit resultaat in de categorie Tegelzetters. Samen met zijn echtgenote en steun en toeverlaat Jeanette bereikte hij dit fantastische resultaat. Een kroon op het tienjarig bestaan van hun onderneming.
Duizendpoot Kablau plaatst vooral badkamers, dakramen en tegelvloeren en doet ook onder meer timmerwerk.

Een strenge jury beoordeelt zijn werk als volgt:

Kablau is hét schoolvoorbeeld van een moderne zelfstandige vakman die de sociale media niet schuwt. Een gebruiksvriendelijke website, Facebook en een actief Twitteraccount begeleiden hem in zijn dagelijks werk. Tevens is hij constant op zoek naar innovatieve producten en technische ontwikkelingen op zijn vakgebied. Bedanken anderen voor een ingewikkelde klus, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van grootformaat tegels, dan brengt hij die steevast tot een goed einde. Dat hierbij nauwkeurigheid en perfectionisme de boventoon voeren, behoeft geen betoog. Het mooiste compliment is wel, dat zijn klanten, architecten en particulieren, uitermate tevreden zijn en hem voor nieuwe projecten steeds terugvragen. Courage architecten uit Apeldoorn weet hier alles van.

Koninklijke Mosa BV uit Maastricht is buitengewoon trots dat zij een tegelzetter als Carlo Kablau tot haar klantenkring mag rekenen. Ook Mosa profileert zich in een markt waar innovatie en duurzaamheid de sleutel tot succes leveren. De architectuur op het gebied van utiliteit –en kleinere projecten vraagt vaker naar het gebruik van grotere vloer- en wandtegelformaten en speciale producten waarbij nauwkeurigheid, klantvriendelijkheid en veelzijdigheid gewenst zijn. Daar heeft Mosa vakmensen zoals Carlo en Jeanette voor nodig.

Alleskunner Kablau Vakman van het Jaar 2011

Carlo Kablau uit Apeldoorn mag zich een jaar lang Vakman van het Jaar noemen. Kablau won overtuigend de vierde editie van de Vakman van het Jaar verkiezing. Aan het initiatief van Werkspot.nl deden dit jaar meer dan 3.000 vakmannen mee. De kersverse Vakman van het Jaar 2011 won, naast eeuwige roem, een gloednieuwe Mercedes-Benz Vito. Volgens juryvoorzitter Peter Das van hoofdsponsor Sika is Carlo Kablau extreem precies, klantvriendelijk, veelzijdig en schuwt hij de uitdaging niet. "In zijn hang naar perfectionisme is hij continu op zoek naar innovatieve technieken en materialen. Niet verwonderlijk dat zijn klanten met hem weglopen". Een extra feestelijk tintje aan de titel is het feit dat Klusbedrijf Kablau tien jaar bestaat.

Kablau behaald certificaat om P5 plafond te installeren

Carlo Kablau heeft het certificaat behaald om vakkundig P5 plafonds te installeren. P5 Plafonds worden gespannen waardoor deze zeer snel geplaatst kunnen worden. Duurzaamheid, milieuvriendelijk, uitermate geschikt voor inbouwen apparatuur (verlichting, airco, etc.) zijn een paar voordelen. Klusbedrijf Kablau is één van de weinige leveranciers en installateurs in Nederland en de enige in oost- & midden Nederland.

 

 

Klusbedrijf Kablau wint Publieksprijs Vakman van het jaar 2010

10-2010 | Klusbedrijf Kablau heeft eind 2010 de Publieksprijs Vakman van het jaar gewonnen via Werkspot. "Dank voor het stemmen!"
Op de website van Werkspot bieden wij ook onze diensten aan. Neemt u daar eens gerust een kijkje van onze referenties

Werk genoeg voor topklusser

Nog even een raampje in een badkamerdeur maken en dan is deze klus in een huis aan de Lippe Biesterfeldstraat afgerond.

De afgelopen periode heeft Apeldoorner Carlo Kablau van het gelijknamige klusbedrijf daar een compleet nieuwe badkamer geïnstalleerd. Hij hoeft niet bang te zijn dat hij na deze klus moet gaan duimendraaien, want ook voor het eerste deel van het komend jaar heeft hij alweer een goed gevulde orderportefeuille.

Tweede prijs 'Badkamer Design Award'

Klusbedrijf Kablau is in 2008 tweede geworden met de badkamer design award. Het ging om de inzending op deze foto.

Kablau breidt uit met Wellness studio

Het leggen van vloeren met XXL tegels is één van de specialiteiten van Klusbedrijf Kablau. Maar het bedrijf doet meer. Zoals badkamers, timmer- en schilderwerk en electra voor particulieren en bedrijven. Vanaf 1 juli breidt Kablau uit met een welness-studio.
"Voor de badkamers die we aanleggen, leveren we naast het sanitair ook sauna's, stoomcabines en zonnebanken", vertelt Jeannette Kablau. "We merken dat daar steeds meer vraag naar is. Daarom zijn we met een wellness-studio begonnen".

Klusbedrijf opent showroom

Op 4 juni a.s. opent Klusbedrijf Kablau aan de Houttuinen Oost 40 in Apeldoorn de deuren van haar showroom. Op deze dag kunnen klanten van 11.00 tot 16.00 uur een groot aantal producten welke Kablau levert, bekijken.De belangrijkste bedrijfsactiviteiten van de klusbedrijf zijn het aanleggen van badkamers, levering sanitair, timmerwerken, schilderwerken, tegelwerken en vloeren.